Denní menu Pondělí
27.1.2024Polévka | Cena | Alergeny | |
---|---|---|---|
Fazolová polévka | 30,-kč | 1, | |
Polévka | Špagety s bolonskou směsí, sýr | 130,-kč | 1,3 |
Denní menu Úterý
28.1.2024Polévka | Cena | Alergeny | |
---|---|---|---|
Uzená polévka | 30,-kč | 1, | |
Polévka | Jelítkový prejt, zelí, brambor | 130,-kč | 1,3, |
Polévka | Lívance s jablky a tvarohem | 130,-kč | 1,3,7 |
Denní menu Středa
29.1.2024Polévka | Cena | Alergeny | |
---|---|---|---|
Houbová s bramborem polévka | 30,-kč | 1,3, | |
Polévka | Koprová omáčka, vepřová plec, knedlík | 130,-kč | 1,3,7 |
Polévka | Vepřová játra na cibulce, rýže | 130,-Kč | 1, |
Denní menu Čtvrtek
30.1.2024Polévka | Cena | Alergeny | |
---|---|---|---|
Porková polévka | 30,-kč | 1,3 | |
Polévka | Vepřová čína, rýže | 130,-Kč | 1,3,7 |
Polévka | Těstovinový salát s kuřecím masem | 130,-kč | 1,3,7 |
Denní menu Pátek
31.1.2024Polévka | Cena | Alergeny | |
---|---|---|---|
Frankfurtská polévka | 30,-kč | 1,3,7 | |
Polévka | Smažený květák, brambor, tatarka | 130,-kč | 1,3,7 |
Alergeny
Číslo | Alergen | Popis |
---|---|---|
1 | Obiloviny obsahující lepek | pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich – nejedná se o celiakii, výrobky z nich |
2 | Korýši | a výrobky z nich – patří mezi potraviny ohrožující život |
3 | Vejce | a výrobky z nich – patří mezi potraviny ohrožující život |
4 | Ryby | a výrobky z nich |
5 | Podzemnice olejná (arašídy) | a výrobky z nich – patří mezi potraviny ohrožující život |
6 | Sojové boby (sója) | a výrobky z nich |
7 | Mléko | a výrobky z něj – patří mezi potraviny ohrožující život |
8 | Skořápkové plody | a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů |
9 | Celer | a výrobky z něj |
10 | Hořčice | a výrobky z ní |
11 | Sezamová semena (sezam) | a výrobky z nich |
12 | Oxid siřičitý a siřičitany | v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2 |
13 | Vlčí bob (lupina) | a výrobky z něj |
14 | Měkkýši | a výrobky z nich |
EU – 2000/13 do 13. 12. 2014 a pak nahrazena 1169/2011 EU článek 21
ČR – vyhláška 113/2005 Sb. O způsobu označování potravin – datum stanoven na 13. 12. 2014
Předpisy stanovují specifické požadavky na označování alergenových složek, u kterých je vědecky prokázáno, že vyvolávají u spotřebitelů alergie nebo nesnášenlivost představující nebezpečí pro zdraví. Je požadováno, aby veškeré složky byly zřetelně označeny názvem příslušné alergenní složky, pokud není přímo v názvu potraviny nebo jídla.